<< Nyitóoldal

Dél Egyiptom - Marsa Shagra
 
I. túra: 2017. 06. 02 - 09. (Pünkösdi hétvége!)
II. túra: 2017. 07. 21 - 28.
III. túra: 2017. 08. 04 - 11.
 
Elhelyezkedés: A Vörös-tenger déli fővárosa, Marsa Alam a Vörös-tenger déli részén, Hurghadától 270 km-re délre található. Egymástól 40 km-re, Marsa Alam szomszédságában fekszik a Red Sea Diving Safari búvárfaluja Marsa Shagra.
Klíma: Marsa Alam-ra az általános egyiptomi vörös-tengeri éghajlati viszonyok jellemzőek. A nyári időszakban, a levegő hőmérséklete napközben 35-40°C éjszaka 30°C körüli. A víz hőmérséklete 28-30°C ami nagyon kellemes, főleg, ha az Adriára gondolunk, ahol ebben az időszakban 16°C az átlagos merülési mélységekben. A nappali hőmérséklet kissé melegnek tűnik, azonban az állandó lágy északi szél nagyon kellemessé teszi.

Megközelítés:
Budapest-Hurghada charter járaton, majd a repülőtértől légkondicionált busszal utazunk le Marsa Shagrába. Az út, kisebb pihenővel kb. 3 órát vesz igénybe.
Házi zátony:
Marsa Shagra, páratlan adottságú házi zátonnyal rendelkezik, amelyen korlátlan merülést hajthatunk végre az 5 nap alatt reggel 6 órától este 21.00-ig (sötétedéstől függően). Az öböl kiválóan alkalmas, akár kezdők számára, akik az első élményeiket és a merülési tapasztalataikat szándékoznak növelni. Haladók számára, akik már mélyebbet, nagyobb kihívást jelentő merüléseket szeretnének végrehajtani, de azoknak is akik végre gazdag élővilágot akarnak látni. Külön felhívom a figyelmet, hogy gyermekek számára is, egyedülálló élményt nyújt az öböl, hiszen rengeteg könnyen megmerülhető résszel rendelkezik, amelyek már kismélységben is látványosak! A part és a partközeli részek is maximálisan gyermekbarát kialakításúak.
Egyéb merülési lehetőségek:
Lehetőségünk van a házizátonyon kívül is merülni, amelyre rengeteg alternatíva létezik. Vannak partról előrhető merülőhelyek, melyeket busszal közelítünk meg bázisról indulva. Az egyik legkedveltebb merülőhely Abu Dabbab, ahol többek közt a környék egyik legnagyobb élőlénye a Tengeri tehén (Dugong) is fellelhető, de gyakori vendégek az óriás teknősök, gitár ráják is.. Lehetőség van NITROX-al merülni azoknak, akik rendelkeznek ilyen minősítéssel. Akinek még nincs és szeretne, lehetősége van nálunk elvégezni, még a túra előtt, kedvezményes áron! Erről bővebb tájékoztatást a Diving Island Búvárközpont elérhetőségein lehet kérni.
További fizetős merülések:
Azok számára, akik szeretnének olyan helyeket is meglátogatni, amelyeket csak hajóval, motorcsónakkal érhetünk el, külön dijazás fejében tehetik meg ezt is. Ezek közé tartozik a régió legkedveltebb cápaleső helye az Elphinstone. Amennyiben szerencsések leszünk, láthatunk pöröly, szürke szirt, illetve fekete uszonyú szirt cápákat, mantát, delfineket esetleg cetcápát. Az üreges járatok kedvelői is válogathatnak kedvükre, illetve akik a  hajóroncsokat részesítik előnyben, egy közel 100 méter hosszú roncsot (igaz több darabban) merülhetnek meg, amelybe be is lehet úszkálni. Lehetőség van falak mellett úszkálni, ahol szintén gazdag élővilág vár bennünket. Egyszóval, mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb merülőhelyet.
Szállások:
A bázison 5 féle szálláslehetőség közül lehet választani: Sátor (tent), Royal sátor (Royal tent), Kőház (hut), Apartman (chalet),  Apartman klímával (chalet).

Sátor és Royal sátor: Kulturált, tiszta, betonozott alapon lévő sátrak, amelyek közvetlenül a tengerparton helyezkednek el. Hangulatos, kettő vagy három ágyas elrendezéssel, kis szekrénnyel, világítással, 220V-os csatlakozóhellyel vannak felszerelve. A sátortól néhány méterre található a fürdő és a wc külön női és férfi részleggel. A sátornak több előnye is van, legközelebb helyezkedik el a bázis központjához ahonnan a merüléseket hajtjuk végre és az étteremhez. Esténként a nagy meleg után a leghamarabb hül le, jól szellőzik, ezért ebben az időszakban a leginkább javasolt szállás. Nem utolsó sorban az ára is ennek lesz a legkedvezőbb.

Kőház (HUT): A kőházak a parttól kb.100 méterre a sátrak mögött helyezkednek el szintén kétágyas elrendezéssel, fiókos szekrénnyel világítással, 220V-os csatlakozóval ami viszont nem a szabványos, hanem 3 lábas. A fürdő és a wc a sátorhoz hasonlóan néhány méterre a háztól található. A kőház belső tere tágasabb teret biztosít a bentlakók számára.  Az ablakok külön nyithatóak és szúnyoghálóval felszereltek.
Apartman házak (CHALET):
Az apartman házak a parttól 150-200 méterre helyezkednek el. A különbség a kőházhoz képest, hogy még nagyobb belső tér fogadja az itt lakókat a fürdő és wc a házon belül található. Újdonságnak számít hogy már klímával felszerelt házat (Delux Chalet) is igénybe tudunk venni.
Az étteremből, gyönyörű látvány tárul elénk a Vörös tengerre. Korán kelve csodálatos látványként tárul elénk a napfelkelte. Belül klimatizált kívül a terasz részen az északi szél hűsít. Az ellátás változatos, reggel, délben és este svédasztalos ellátás, uzsonnára frissen készített piskóta. Az árban benne van az ásványvíz, üdítő ital (cola, fanta, sprite), tea, kávé korlátlan fogyasztása is.
Túra részvételi díja szállástól függően repjegy nélkül:
 • Sátor szállás : 570 €
 • Royal sátor : 595 €€
 • Kőház szállás : 595 €€
 • Apartman ház : 700 €€
 • Apartman ház klímával: 735 €€
Kisérőknek a részvételi díj 440 € €-tól, szállástól függően!

A repülőjegy ára: várhatóan 330 - 370€  (gyermekeknek is)

Gyermekeknek
 • 0-6 ingyenes
 • 7-14: 50 % ,amennyiben a szülőkkel alszanak egy szobában harmadikként
 
 
Az árak tartalmazzák:
 • Repülőjegy Budapest - Hurghada - Budapest
 • Illetékeket és az egyéb repülőjeggyel kapcsolatos költségeket
 • Elhelyezést a választott szálláson
 • Napi 4 étkezés (reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora),üdítő,ásványvíz,kávé,tea
 • Korlátlan merülés 5 napon keresztül, sűrített levegővel a bázis házizátonyán
 • A merülések vezetését
A feltüntetett árak nem tartalmazzák:
 • Transzfer reptér-szállás-reptér 30€€, (6 fő alatt 60€€)
 • Vízum€ (a hurghadai reptéren váltjuk ki)
 • NITROX merülési lehetőség, azok számára akik rendelkeznek ilyen végzettséggel (4€€/merülés)
 • Egyéb hajósmerülések díját (helytől függően 10-35€€ amely 1, esetenként 2 merülést tartalmaz)
 • A bázis fizetős szolgáltatásai (alkohol,jégkrém,ajándéktárgyak)
 • Amennyiben egyedül van valaki a szálláson az egy ágyas felár 15-25€ €/ éj (szállástól függően)
 • Decokamra támogatási díj 8€€/fő
 • A helyszínen igénybevett fizetős szolgáltatások 10%-os adóját
 • A felszerelésbérlést (4500/fő/nap teljes felszerelés bérlése esetén)
 • Búvárbiztosítás díját (736 Ft/nap), amely náluk megköthető
 • Köthető éves biztosítás is amely azok számára javasolt akik 3-4 napnál többet merülnek az év során. Ennek a díja 49€ / fő / év !
Jelentkezési határidők:
I. 2017. április 10.
II. 2017. május 12.
III. - 2017. május 31.

A helyét mindenki a mindenkori repjegy ár + 300€€ előleg befizetésével biztosíthatja!!!
 • A túra minimum 8 fő búvár esetén valósulhat meg.
 • A feltüntetett forint árak az árfolyam változás esetén változhatnak!
 • A repülőjegy ára változhat!
 • Bővebb információt az alábbi elérhetőségen lehet kérni.
 • Az utat a Red Sea Boats utazási irodával valósítjuk meg.

Várunk téged is szeretettel!

DIVING ISLAND BÚVÁRKÖZPONT
Telefon:  +36309774076 - E-mail: info@divingisland.hu
 
Érdekelne a dolog
Név:
eMail:
Telefon:
Ellenörző szöveg:
 
A feliratkozáshoz el kell fogadnod a két fentebbi feltételt!