<< Nyitóoldal

Malom-tó, Budapest (a Molnár János barlangnál)
Egy csodálatos merülőhely Budapest szívében a II. kerületben, amely télen nyáron merülhető a kiválló minőségű 22-24°C-os, kristálytiszta karsztvíznek köszönhetően, amelyet a Molnár János barlang táplál.Aktuális időpont:

2024. június 12-én szerdán 9:00-tól

A kiírt időpont tájékoztató jellegű, előzetes jelentkezés szükséges és minimum 2 fő búvár esetén érvényesek! Bővebb információért telefonon, jelentkezni kizárólag e-mailen lehet.

Tarts velünk ide is!A tó története:

Még a 16. század során a törökök uralma idejében egy lőpormalmot építettek itt Budán. Mivel ezt a mesterséges tavat melegvízű források táplálták télen sem fagyott be. 1686-ban a várost felszabadítják a Habsburgok és egy hagyományos malmot alakítanak ki. Ekkor kapta a Császármalom nevet, amelyet Malom-tó néven ma is visel. 
Egy kis érdekesség a tavirózsákról:

A tavon számos tavirózsa található, amelyek virágzása júniustól novemberig tart. A virágok jellemzően késő éjjel nyílnak és másnap délelőtt záródnak be. Viszont, ha az idő kevésbé napos, egész nap nyitva maradnak. Jellemzően egy-egy virág három napig virágzik. Ezen kívül igen fontos szerepet töltenek be a tó életében, hiszen kellő hatékonysággal akadályozzák meg a tó vizének lehülését mivel a tavirózsák levelei a párolgást lassítják. Rendkívüli látványt nyújtanak a víz alatti indái, amelyet te magad is megcsodálhatsz a merülés során.


Merülések:

Budapesten a II. kerület Frankel Leó út 48. alatt találod meg a Malom-tó bejáratát (nagy fém kapu). A tóban az átlag látótávolság 5-10 méter, amelyet az éppen benne tartózkodó búvárok létszáma befolyásol leginkább. A jó hír, hogy a merülést követően 1-1,5 órán belűl teljesen letisztul, tehát érdemes többet is merülnöd benne. Vízhőmérséklet a hazai tavakhoz képest egyedülálló, hiszen télen-nyáron 20-23 °C-os.  Az átlag vízmélység 2 méter körüli, ami nem túl mély, de a tavirózsák indáinak víz alatti dzsungele páratlan élményt nyújt a számodra. 

Azok számára akik gyakorolni szeretnének, a mélységtől eltekintve szinte mindenre alkalmas. Kiválló helyszín gyermekbúvár, kezdő búvár védett vízi merüléseinek, vagy pl. Fundamentals tanfolyam gyakorlati részeinek elsajátítására. Segítség képpen gyakorló eszközöket telepítünk a tóban amelyek használatával hatékonyan tudsz gyakorolni.

 
A merülések során egyszerre 6 főnél több búvár nem mehet a vízben, ezzel biztosítjuk a kényelmes merülés élményét a számodra.

Árak :

A tó használatának díja: 11990 Ft/fő/nap

Az ár a következőket tartalmazza:

  • 1 db levegővel töltött palack (10-12l)
  • A merüléshez szükséges ólmokat
  • Merülésvezetést
  • A tó belépő díját

További opcionális költségek:


Idõpontok:

 

A kiírt időpontok tájékoztató jellegűek. Előzetes jelentkezés szükséges és minimum 2 fő búvár esetén érvényesek! Bővebb információért telefonon, jelentkezni e-mailen lehet.

Telefon:+36309774076

e-mail: info@divingisland.hu
 

Várunk téged is szerettel!

 
 
Érdekelne a dolog
Név:
eMail:
Telefon:
Ellenörző szöveg:
 
A feliratkozáshoz el kell fogadnod a két fentebbi feltételt!