<< Nyitóoldal

Merülések Erdőkertesen a Pisztrángos tóban!

Előre kiírt és egyeztetett időpontokban, jellemzően hétvégenként, merüléseket szervezünk vizsgázóknak, gyakorolni, vagy csak egyszerűnek merülni vágyó búvároknak!

Aktuális időpontok:

  • 2020 szeptember 20. vasárnap 10:00 - 16:00

A kiírt időpontok tájékoztató jellegűek, előzetesen jelentkezned kell, hogy a túl magas létszámot elkerüljük. A jelentekzéshez e-mailen küld el nekünk mire van szükséged a merüléshez legkésőbb 24 órával a kiírt időpont előtt.

e-mail: info@divingisland.hu
telefon: +36309774076


Merülj velünk!

A tó története:

Az erdőkertesi tó, vagy Pisztrángos-tó, amely gyöngyszemként fekszik Erdőkertes és Veresegyház határán, agyagbányászás során alakult ki. A kitermelés során egy óvatlan pillanatban talajvíz tört fel a bányából és elöntött egy 1 hektáros területet. A tó legnagyobb mélysége 14 méter.

Merülések:

A tó Budapest vonzáskörzetében található, közvetlenül Veresegyház mellett az Erdőkertesi Fő út mentén a Diving Island búvárközponttól 25 km távolságra. Itt az átlag látótávolság 2-6 méter közötti, amit nagy mértékben befolyásol az időjárás és a búvárok mennyisége. A vízhőmérséklet az átlag magyarországi tavak hőmérsékletéhez hasonló. Nyári időszakban 22-24 °C, 10 méter alatt viszont picit hidegebb. Az átlag vízmélység 5-14 méter, amely kiválló gyakorlási lehetőség bármely képesítésű búvár számára.

 

A tó több érdekességet is tartogat számodra. Található benne egy gépkocsi, amely vélhetően ott maradt amikor a hirtelen felörő talajvíz feltöltötte a területet. A tó keleti végében víz alatti fák találhatóak, amelyek még örzik a nem túl régen betiltott horgászat maradványait. Körültekintő merüléssel megfigyelhetünk rejtőzködő csukát, pontyot esetenként süllőt illetve fogast is. Sajnos kultúrhulladék is felismerhető, amelynek kitermelése remélhetőleg hamarosan megkezdődik.

Árak

Napi díj végzett búvároknak: 6000 Ft/fő/nap
Napi díj tanfolyamosok részére: 3000 Ft/fő/nap

Az ár a következőket tartalmazza:

  • Töltött palack (12 palack)
  • A merüléshez szükséges ólom súlyokat
  • tavi belépő díjat
  • gépjárművel történő behajtást és parkolást 

Egyéb költségek:

  • búvárfelszerelés bérlése (5000 Ft/nap)
  • egyéb kiegészítő búvárfelszerelés
  • utiköltség

A kiírt időpontok tájékoztató jellegűek, előzetes jelentkezés szükséges és minimum 3 fő búvár esetén érvényesek! Bővebb információért illetve jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet.

Telefon: +36309774076
E-mail: info@divingisland.hu

 

 
Érdekelne a dolog
Név:
eMail:
Telefon:
Ellenörző szöveg:
 
A feliratkozáshoz el kell fogadnod a két fentebbi feltételt!