<< Nyitóoldal

  

Megtaníthatlak merülni?

Aktuális foglalkozásaink, tanfolyamaink!
Bővebben>>

TANFOLYAMOK
Bővebben>>

Explorer + képzés
Bővebben>>

CMAS gyermekbúvár tanfolyamok 8-14 éves korig
Bővebben>>

KID DIVER búvártanfolyam 8 éves kortól!
Bővebben>>

Junior Open Water Diver búvártanfolyam10 éves kortól!
Bővebben>>

Alapfokú búvártanfolyam, ahol a búvárkodás elkezdõdik!
Bővebben>>

CMAS** Legyél haladó búvár, hogy szebb részeken is merülhess!
Bővebben>>

CMAS*** Megtanítom neked a merlülésvezetést is, ha meguntad, hogy mindig mások után ússz..
Bővebben>>

SZAKTANFOLYAMOK
Bővebben>>

Fundamentals tanfolyam
Bővebben>>

Szárazruhás tanfolyam
Bővebben>>

NITROX Valami másra is vágysz? Kipróbálnád a nitroxos merülést?
Bővebben>>

Haladó Nitrox tanfolyam
Bővebben>>

Mentõbúvár (Rescue Diver) tanfolyam
Bővebben>>

Búvárfelszerelés karbantartó tanfolyam
Bővebben>>

FOGLALKOZÁSOK
Bővebben>>

Próbamerülés a Malom tóban amely télen-nyáron 22 fokos!
Bővebben>>

Próbamerülés, avagy vegyél egy nagy levegõt és ne tartsd vissza...magad!
Bővebben>>

Búvár foglalkozás gyermekenek!
Bővebben>>

Gyakorló foglakozás, uszodában!
Bővebben>>

Búvárfelszerelések szervizelése!
Bővebben>>

AQUA MED - BÚVÁRBIZTOSÍTÁS
Bővebben>>

Hogyan válasszak búvároktatót avagy jótanácsok leendõ búvárok számára!
Bővebben>>

TÁBOROK
Bővebben>>

Vidra búvártábor Malom-tó 2024
Bővebben>>

Hogyan válassz, kinél, kiknél érdemes búvártanfolyamot elvégezni?
 
Magyarországon több mint 500-an rendelkeznek búvároktatói minõsítéssel. Ezzel a kérdéssorral segíteni próbálunk, hogy a feltett kérdésekre kapott válaszok alapján akár laikusként is el tudd dönteni, hogy ki lesz a számodra a legmegfelelõbb! Fontos, hogy ne oktatási szervezetet válasszunk, hanem BÚVÁROKTATÓT. A víz alatt nem a szervezet fog vigyázni a búvárra, hanem a BÚVÁROKTATÓJA!
Olvasd át a lent leírtakat és mérlegelj. Érdemes több helyrõl is ajánlatot kérni, utána nézni az adott iskolának, búvároktatónak, hogy elkerüld a meglepetéseket és a csalódást!. Információkat az adott oktatási szervezet központjától, illetve a
Magyar Búvár Szakszövetségtõl kérhetsz!
Kérdések A DIVING Island Búvárközpontnál
Az adott tanfolyam felépítése.
Hány elméleti órát, medencés és nyílt vízi  merülést tartalmaz?)
Kb. 15 óra elmélet jól felszerelt tanteremben, legalább 3x3 óra uszodai foglalkozás és 4 nyílt vízi merülés. Lehetõséged van a tanfolyam elméleti részét otthon is elsajátítani.
Mire jogosít a megszerzett végzettség? A CMAS azaz a Búvár Világszövetség az SSI azaz a Scuba Schools International és a UEF Underwater Explorers Federation nemzetközi búvárminõsítõ kártyáit a világ bármely részén elfogadják. Végzett búvárként a búvárkártyádat felmutatva  jogosulsz a minõsítésednek megfeleõ merülésre, felszerelés bérlésre.
Van-e lehetõség az elmélet otthoni elsajátítására? Ez alapvetõen az oktatási szervezettõl függ. A legtöbb szervezet, már támogatja az elmélet ilyen jellegû elsajátítását. A DIVING Island búvárközpontban több oktatási szervezetet is képviselünk, pontosan ezen okból, hogy a legrugalmasabbak tudjunk lenni. A mi javaslatunk, amelyet közel 35 év tapasztalata mondat, hogy az elméleti foglalkozásokat érdemes idõben akár a téli idõszakban elkezdeni, mert akkor elegendõ idõd marad az elsajátításra. Érdemesebb személyesen eljönnöd az elméleti foglakozásokra, de tanulhatsz otthon könyvbõl, vagy pl. az SSI tananyagot akár mobiltelefonról interneten keresztül is elvégezheted. Fontos! A gyakorlatot jelenleg képteleség az internerõl megtanulni... :)
Kötöttek-e a merülési gyakorlatok idõpontjai, vagy valamilyen mértékben tudnak a hallgatók szabadidejéhez alkalmazkodni, illetve ha az órák kötöttek ezek elmulasztása esetén van-e lehetõség pót órát venni? A merülési gyakorlatokat veled külön egyeztetve próbáljuk számodra a lehetõ legmegfelelõbb idõpontokban tartani.
Merülésekkor egy oktatóra hány tanuló jut? Uszodai körülmények között álltalában 2-3 hallgató 1 oktató, nyíltvízben 2 hallgató 1 oktató az arány a tanfolyam során. De ezt nagy mértékben befolyásolja az egyes tanulók képességei. Nagyobb létszám esetén, merülésvezetõk és további oktatók segítik a gyakorlatok biztonságos elsajátítását.
Szükséges-e orvosi igazolás a tanfolyam elvégzéséhez és ehhez milyen jellegû vizsgálatok kellenek? Javasolt a búvárorvosi vizsgálat, de jelenleg még nem kötelezõ. Itt általában vérvétel, vizelet, látás, hallás vizsgálat, ekg, illetve személyes elbeszélgetés, kiértékelés egy búvárorvossal. De elfogadunk sportorvos vagy háziorvos által kiadott igazolást is.
Téli tanfolyam kezdés esetén a nyíltvízi merüléseket ki lehet-e tolni melegebb idõre, vagy célszerû inkább az egész tanfolyamot jó idõben elkezdeni? A legkényelmesebbnek mondható a téli tanfolyam, hisz végig lehet menni a tanfolyam elméleti és uszodai részein anélkül, hogy hajtana bennünket az idõ. Ez fontos hiszen az elméletnek és a gyakorlatnak nem árt egy kis leülepedés. Amikor már melegebb az idõ végrehajthatjuk a nyíltvízi merüléseket is. Természetesen télen is lehet nyíltvízi gyakorlatot tenni, csak egy "kicsit" messzebbre kell utaznunk hozzá.
Mennyibe kerül az adott tanfolyam és ez az ár mit tartalmaz? Az árak és a tartalom, oktatási szervezetenként eltérõ lehet
Az árak és feltételek megtalálhatóak az aktuálisan kiírt tanfolyamnál!
Alaptanfolyam
Példaként nálunk egy CMAS tanfolyam a következõket tartalamzza:
Irattáska, tankönyv, jegyzet
CMAS Alapfokú Búvárgyakorlatok DVD
CMAS dekompressziós tábla, merülésnyilvántartó könyv
Jól felszerelt tanteremben az elméleti oktatást (írótábla, monitor, búvárfelszerelések)
A tanfolyam idejére a teljes búvárfelszerelés használatát
Töltött palackokat a tanfolyam gyakorlati részére (hazai merülések esetén)  
Fényképes nemzetközi búvárminõsítõ CMAS búvárkártyát, diplomát 
Mióta végzi az oktató a tevékenységét? A DIVING Island Búvárközpont oktatóiról merülésvezetõirõl a MAGUNKRÓL c. összeállításnál olvashatsz bõvebben.
Ez a fõfoglalkozása vagy csak hobbi szinten alkalmanként oktat? A DIVING Island Búvárközpontnak van olyan oktatója, aki hivatás szerûen csak ezzel foglalkozik!
Rendelkezik Búvár Sportoktatói  vagy Búvár Edzõi képesítéssel? Magyarországon 2004-óta kötelezõen rendelkezni kell azoknak, akik oktatói tevékenységet végeznek. A DIVING Island Búvárközpont minden oktatója legalább Búvár Sportoktató de többen rendelkeznek Búvár Sportedzõi végzettséggel is.
Regisztrálva van az oktató vagy a cég a Felnõttképzési Adatszolgáltató renszerben?  Magyarországon 2020. szeptember 1-óta bejelentési kötelezettsége van a búvároktatónak a rendszer felé. A DIVING Island búvárközpont vezetõje (Sopronyi Richárd) tartja a képzéseket akit a rendszerben leellenõrizhetsz: Felnõttképzési Adatszolgáltató Rendszer
A megnevezett oktató oktat a tanfolyamon végig vagy segédoktatók merülésvezetõk? Nálunk szigorúan csak az oktató oktathat önállóan. Merülésvezetõ, csak az oktató jelenlétében gyakoroltathat.
Van-e egyéb jártassága az oktatónak?
pl.:Éjszakai búvár, Roncs búvár, Jég alá merülõ búvár, Nitrox búvár, Folyóvízi búvár...
A DIVING Island Búvárközpont oktatóinak jártasságáról bõvebben a MAGUNKRÓL c. összeállításban olvashatsz.
Hol zajlik az elméleti oktatás és melyik uszodába, illetve nyílt vízen vannak a gyakorlatok? Az elméleti oktatás helyszíne a DIVING Island Búvárközpont, amely Budapesten a IV.ker Fiumei u.25. alatt található. Azonban nagyobb létszámú 6 fõ feletti tanfolyamnál Zuglóban áll rendelkezésre nagyobb befogadó képességû oktató terem. Vidéken is, az ország bármely részén rendezünk tanfolyamot, ebben az esetben elõre kell egyeztetni a várható létszámot. Az uszodai oktatás a Duna Arénában vagy az AquaWorld Szabadidõ központban tartjuk. A nyíltvízi oktatást Magyarországon több helyszínen is tartunk, Dorog, Nyékládháza, Gyékényes...Aki külföldön szeretne levizsgázni annak egy búvártúra keretén belül is van erre lehetõsége.
Amennyiben további kérdések merülnek fel, segítségre van szükség, vagy csak szeretnél megismerni bennünket személyesen is az alábbi elérhetõségeken találsz meg minket.

e-mail: info@divingisland.hu
tel: +36309774076
Cím: 1044 Bp. Fiumei u.25.
 
Érdekelne a dolog
Név:
eMail:
Telefon:
Ellenörző szöveg:
 
A feliratkozáshoz el kell fogadnod a két fentebbi feltételt!